MEDICARE VOOR NEDERLANDERS

Australian Backpackers | Voor vragen bel 072 5116697

Australian Backpackers

Let op: dit beeld moet op de achterkant van je zorgpas staan!


Wanneer je straks op avontuur gaat wil je met een gerust gevoel in het vliegtuig stappen. Het belangrijkste is waarschijnlijk wel de manier waarop je verzekerd bent. Buiten je reisverzekering heb je ook een zorgverzekering in Nederland.

Hoe vraag je dit aan?
Via je zorgverzekering vraag je een European Health care pas aan.

Hiermee kan je in AustraliĆ« gratis* zorg aanvragen. Nederland heeft een verdrag met AustraliĆ« wat het voor ons Nederlanders mogelijk maakt om Medicare aan te vragen. Dat wil zeggen dat je een bezoek aan de dokter niet eerst zelf moet betalen. Wat natuurlijk als backpackers zijnde ideaal is!  Maar let op; Je kunt deze Medicare pas alleen aanvragen op vertoon van o.a. je European Health care pas. Vergeet deze dus niet voortijdig aan te vragen! Heb je nog vragen mail dan naar sydney@backpackers.nl

*De arts moet aangesloten zijn bij Bulkbilling. Wanneer dit niet het geval is, bewaar je bonnetje dan goed en ga in een grote stad naar een Medicare office om een gedeelte van je consult terug te claimen. Het aanvragen van een Medicare pas is geheel gratis en loopt zolang je visum geldig is.

Voor vragen kun je bellen 072 5116697, of mailen info@backpackers.nl

Australian Backpackers