Inmiddels hebben wij al meer dan 24 jaar onze Nederlandse basis in Sydney. Gezelligheid en zekerheid, 100% gegarandeerd!

VLIEG & START MET EEN NEDERLANDSE GROEP JONGEREN

Deze speciale reis bestaat uit een 7-daags startpakket en een flexibel jaarticket (retour) van Australian Backpackers inclusief onze Goldcard! Dit is de meest onbezorgde en complete start van jouw reis Down Under, vol gezelligheid én zekerheid! Onze groepsreizen vertrekken gedurende het hele jaar gemiddeld één keer per week. Je kunt dus zelf kiezen wanneer je naar Australië gaat!


De groepsreis begint op Schiphol, waar je je medereizigers voor het eerst zult zien. Een medewerker van Australian Backpackers begeleidt de check-in op Schiphol en de laatste visumcontrole. Daarna is het tijd om koffie te drinken en afscheid te nemen... De groepen bestaan uit gemiddeld 15 tot 25 gelijkgestemde jongeren, waarmee je vanaf Amsterdam naar Sydney vliegt.


Je hoeft je aan boord niet te vervelen want alle maaltijden en (alcoholische)drankjes zijn bij de prijs inbegrepen. Net zoals onbeperkt video / TV "on demand". Ook zorgen we dat de groep bij elkaar zit in het vliegtuig, wel zo gezellig tijdens zo'n lange vlucht! Onderweg maak je een bezienswaardige stopover in Hongkong (inclusief accommodatie) om de reis te onderbreken. Eenmaal in Sydney word je samen met je groep opgevangen door ons Nederlandse ‘Sydney Team’ en in 5 dagen geïntroduceerd in de backpackerswereld.


Om je jetlag te verdrijven houden we je goed bezig die  week. O.a. organiseren we een echte Aussie BBQ, proberen we kangoeroes te spotten in een National Park én onze bevriende surfschool leert de liefhebbers in 1 dag surfen.


Daarnaast zorgen we uiteraard dat al je belangrijke zaken goed geregeld worden, zoals een Australische bankrekening, een Australisch Sofinummer en lidmaatschap van de Australische zorginstelling. Indien je van plan bent om te gaan werken, mag je ook gebruik maken van onze unieke Job Assistance service in Australië!


Daarnaast krijg je een postadres waar je al je post naartoe kunt laten versturen (privé post, zakelijke loonstroken, bank & belastingzaken etc.). Tot slot krijg je ook nog een Australische OV-kaart, YHA hostel kortingskaart en een Australische simkaart met de beste dekking van Australië!


Onze Nederlandse collega's in Sydney helpen je bij het uitstippelen van reisroutes en het boeken van buspassen of leuke tours. Deze speciale reis is uiteraard inclusief onze unieke Goldcard, waardoor je 24/7 en 365 dagen per jaar op ons terug kunt vallen in geval van nood en ondersteuning


HOE ZIET HET PROGRAMMA ERUIT

Dag 1; Ongeveer 3 uur vóór vertrek verzamel je, samen met je medereizigers uit de groep, op Schiphol. Een collega van Australian Backpackers zal de laatste belangrijke informatie geven en helpen bij het inchecken en/of eventuele visumproblemen. Daarna is het tijd om afscheid te nemen van familie en vrienden en kan het grote avontuur beginnen! De groepsvlucht wordt uitgevoerd door Cathay Pacific. Met Cathay Pacific vlieg je eerst vanaf Amsterdam naar Hongkong.Dag 2; In Hongkong verblijf je samen met de groep een dag in het hartje van deze wereldstad voordat je verder vliegt naar Sydney. Bij de groepsreis is een dagkamer in een guesthouse in Hongkong inbegrepen, evenals het vervoer vanaf de luchthaven en weer terug. Je hoeft dus niet te ‘hangen’ op de luchthaven, maar je kunt heerlijk uitrusten, douchen en opfrissen voor de laatste vlucht van Hongkong naar Sydney.
Dag 3; Na een lange vlucht word je samen met je medereizigers, enthousiast onthaalt op de luchthaven van Sydney door ons Nederlandse Team!


Je herkent ze aan een groot geel bord met het logo van Australian Backpackers er op. Na de kennismaking met ons Sydney Team stap je in de shuttlebus die je naar het Sydney Beach Hostel brengt. Onderweg maak je een stop in het centrum, aan de haven van Sydney.


Zorg er voor dat je je camera binnen handbereik hebt, want het uitzicht op het wereldberoemde Opera House en de Harbour Bridge is buitengewoon indrukwekkend! Op deze fantastische plek, maakt het Sydney Team ook een groepsfoto, die direct op Facebook wordt geplaatst, zodat het thuisfront kan zien dat je goed bent aangekomen! Na de fotostop laat je het centrum achter je en vertrek je naar het Sydney Beach Hostel aan Collaroy Beach!


Bij aankomst in het Sydney Beach Hostel verzamel je met de groep op het dakterras voor een welkomstwoordje door ons Sydney Team. Er staat een drankje voor je klaar en een beroemd Australisch koekje. Op het dakterras kun je even bijkomen van de vlucht. Na het welkomstwoordje is er zo’n 1,5 uur vrije tijd. Het Sydney Beach Hostel ligt op slechts 50 meter vanaf het strand dus je hoeft je zeker niet te vervelen! Aan het eind van de middag is de welkomstpresentatie.


Tijdens deze presentatie ontvang je van het Sydney Team een belangrijk informatiepakket met daarin onder andere een geactiveerde Vodafone simkaart (inclusief AU$40,- beltegoed!) zodat je je eerste ervaring direct met thuis kan delen, een ov-chipkaart (inclusief AU$20,- reistegoed!) waarmee je de eerste dagen in Sydney kunt reizen, YHA lidmaatschapskaart, een plattegrond van de omgeving/de stad, belangrijke papieren voor de regeldag en nog andere handige folders en informatie. Na afloop van de presentie organiseert het Sydney Team op het dakterras van het hostel een echte Australische BBQ! Het eerste biertje of wijntje is inbegrepen.


Tijdens de BBQ kun je je reisgenoten nog beter leren kennen en zullen we gezamenlijk proosten op het avontuur van je leven! Bij de groepsreis zijn 5 nachten inbegrepen in het Sydney Beach Hostel.


Tijdens de groepsreisdagen staan er bij de eerste 4 nachten een ontbijt voor je klaar, dit bestaat uit toast met bijv. pindakaas, jam, kaas en vegemite. Dat laatste moet je gewoon een keer proberen. Ook hebben we koffie, thee of een sapje op tafel staan.Dag 4; De volgende dag, na het ontbijt, vertrek je samen met de groep naar het centrum van Sydney voor de regeldag. Dit is een belangrijke dag want er moeten een een aantal zaken geregeld worden.


Het Sydney Team heeft het voorwerk al gedaan, maar het is van belang dat je persoonlijk bij een aantal instanties langs gaat. Dit doen we gezamenlijk en ons Nederlandse Sydney Team gaat mee om jou en de groep te ondersteunen/ begeleiden. Zodra je aankomt in de stad gaan we direct naar de bank. Vóór je vertrek vanuit Nederland heeft het Sydney Team jouw bankrekening al aangevraagd, zodat je bankpas op de regeldag klaarligt. Het is dan alleen nog een kwestie van identificeren en de bankpas activeren. Daarna kun je je bankpas direct gebruiken!


Bij de bank krijg je tevens uitleg over het internetbankieren en de Mobiel Bankieren App! Je bent verplicht om een Australische bankrekening te hebben als je gaat werken, zodat je salaris op deze rekening gestort kan worden. Als je niet gaat werken, maar voor langere tijd gaat reizen, dan is het ook erg handig om een Australische bankrekening te hebben. Met je Nederlandse bankpas kun je namelijk niet pinnen in de supermarkt of andere winkels. Je kunt met je Nederlandse pinpas alleen contant geld opnemen bij een pinautomaat waarbij er transactiekosten berekend worden. Een Australische bankpas is dus handig zodat je niet met te veel geld op zak loopt!


Het Sydney Team zal een werknummer aanvragen voor de backpackers die gaan werken in Australië. Een werknummer is verplicht als je wilt gaan werken. Je kunt het vergelijken met het Burger Service Nummer in Nederland. Tijdens de regeldag ga je samen met de groep langs een belastingkantoor, waar alles omtrent het werknummer en belastingzaken in Australië wordt uitgelegd. Ook vragen we een Australische zorgverzekering voor je aan welke bemiddelt tussen jou en je Nederlandse zorgverzekering of Belgische mutualiteit, binnen Australië. Om in aanmerking te komen voor deze service dien je een Nederlandse of Belgische zorgverzekering te hebben.


Samen met ons Sydney Team vul je alle formulieren in om deze kaart aan te vragen.  Het is niet verplicht, maar het is een hele fijne aanvulling op je zorg- en reisverzekering. Indien je je zorgverzekering opzegt in Nederland, zorg dan dat je een goede reisverzekering afsluit om niet voor onverwachts hoge kosten te komen staan. Tijdens de regeldag wordt je postadres geopend. Een postadres heb je nodig om alle correspondentie te kunnen ontvangen van de bank, de belastingdienst, Medicare en natuurlijk de brieven en kaarten van het thuisfront. Uiteraard sturen we alle brieven kosteloos naar je door in Australië, maar we kunnen het ook voor je inscannen en e-mailen.In de loop van de middag laat je het drukke centrum van Sydney achter je en keer je terug naar Collaroy. Daar heb je even de tijd om bij te komen van alle informatie. Aan het einde van de middag verzamel je in de presentatiezaal voor de Travel Talk.


Tijdens deze Travel Talk krijg je informatie over de must do’s en must see’s in Australië en Nieuw Zeeland! Ook komen er verschillende soorten vervoer aan bod; buspassen, camperhuur, auto kopen etc. Het Sydney Team helpt je graag bij het uitstippelen van je route. Had je voor vertrek al een heel mooi reisplan gemaakt? Het kan zo maar gebeuren dat deze totaal verandert door mooie ideeën die je bedenkt samen met je nieuwe reismaatjes.
De avond is vrij in te vullen. Vaak ontstaan er binnen de groep spontaan plannen om samen gezellig te gaan koken of uit eten te gaan.


Deze avond biedt volop ruimte om reisplannen uit te wisselen en misschien al samen reisplannen te maken!Dag 5; Op zo’n 2 uur rijden ten westen van Sydney ligt één van de oudste natuurgebieden ter wereld de Blue Mountains.


Hier kunnen we de derde dag naartoe. Dit is echt een schitterend mooi National Park, ongeveer zo groot de provincie Utrecht. Tijdens deze dag ben je echt even de stad uit en heb je even geen 'geregel' aan je hoofd! Lekker de natuur in en genieten van de waanzinnige uitzichten! De tourguides kennen de omgeving perfect en laten je de meest fantastische watervallen, flora en fauna zien! Samen met de groep vertrek je al vroeg in de ochtend en pas aan het begin van de avond ben je weer terug in het hostel.


Al met al een geweldige dagexcursie inclusief vervoer, gezellige tourguide en lunch.
De kosten voor deze excursie bedragen AU$ 85,- (normaal AU$125,-).
*Let op: deze kosten zijn niet inbegrepen bij de groepsreis. Je kunt ter plaatse aangeven of je mee wilt gaan. Wij kunnen je wel vertellen dat dit absoluut de moeite waard is!


Het Sydney Team vind het leuk om het uitgaansleven van Manly (een hippe surfwijk in Sydney) te laten zien. Je bent van harte welkom om mee de club/pub in te gaan. Natuurlijk hebben we er ook alle begrip voor als je wat verloren uurtjes slaap wilt inhalen!Dag 6; Na een relaxed ontbijt ga je met de hele groep en het Sydney Team weer naar Manly.


Hier vandaan gaan jullie met de ferry via de immense haven naar het centrum (CBD). Hoe mooi is het om langs het Opera House te varen! Nu snap je waarom Sydney zo’n unieke stad is! Deze dag krijg je de mooiste plekjes van het stadscentrum te zien. Zo wandel je onder andere door ‘The Rocks’. Dit is de oudste wijk van Sydney, met karakteristieke straten en gebouwen. Op zondag is er een gezellige markt en in de oudste wijk vind je natuurlijk de oudste Pub van Australië!


We wandelen we door de Botanische tuinen, één van de mooiste parken in Sydney met de skyline op de achtergrond. Hier vinden we vast ergens een mooie spot om met de groep te gaan lunchen/picknicken. Wil je zeker weten dat je niet droomt? Loop dan de trappen op naar het Opera House en raak het gebouw aan! Klik! Fotoshoot! Het bewijs dat je er echt bent! Ben je nog niet overtuigd? Je krijgt ook nog de mogelijkheid om op de Harbour Bridge te lopen en we bedoelen hier niet het hoogste punt van de brug;)


Aan het einde van de middag ga je met de ferry weer terug naar Manly Beach. De avond is ter vrije besteding.Dag 7; Het Sydney Beach Hostel ligt op loopafstand van een van de mooiste stranden van Sydney, maar om te surfen gaan we toch iets verder weg!


We gaan met de bus naar een leuk klein plaatsje ten zuiden van Sydney. Daar kunnen we kiezen uit een aantal goede surfspots. Dus wat de weersomstandigheden ook zijn, er is altijd een goed surfstrand met de beste golven voor beginners en gevorderden!


De surfexcursie bestaat uit een intensieve ochtend surfles, daarna heerlijke lunch op het strand, vervolgens een intensieve middag surfles, materiaal (surfboards en wetsuits), begeleidt door top surfcoaches! Uiteraard worden er professionele foto's gemaakt en deze mag je ook houden!
*Let op: De surfexcursie is niet bij de prijs van de groepsreis inbegrepen. Tijdens de introductie kun je je hiervoor opgeven We kunnen je wel zeggen dat het een te gekke dag wordt! Surfen is ten slotte echt onderdeel van de Australische lifestyle!


De kosten voor deze excursie bedragen AU$ 100,- (normaal AU$130,-).Uitchecken of je blijft nog wat langer in het hostel, dat is helemaal aan jou. Vanaf nu ben je zo vrij als een vogel!!
Al met al een zeer uitgebreid programma waarna je je eigen reis kunt starten. Natuurlijk is het Sydney Team nog je hele reis bereikbaar voor vragen of bij noodsituaties!


Houd rekening met eventuele afwijkingen in het programma vanwege een evenement, slecht weer óf juist heel erg mooi weer!
Follow your dreams, they know the way;)

VERTREKDATA

Beschikbare data Groepsreizen 2018
13, 27 maart
17 april
29 mei
03 juli
21, 28 augustus
04, 11, 18, 25 september
02, 09, 16, 23 ,30 oktober
 
* voor vertrek in januari en februari geldt een toeslag vanuit de airline van €50,- op onze GroepsreisALLES OP EEN RIJTJE

 • Goldcardservice; Een Nederlands team van Australian Backpackers waar je 24/7, 365 dagen per jaar op terug kunt vallen tijdens de gehele duur van je reis. Dus niet alleen de eerste week, maar ook de 51 weken daarna;

 • Australian Backpackers Goldcard inclusief unieke Australian Backpackers bewaar map voor alle belangrijke documenten tijdens je reis; • Uitgebreide Nederlandse "Informatiebijlage voor Goldcardhouders" met daarin alle werk-/reisinformatie over Australië, Nieuw Zeeland en Azië;

 • Flexibel jaarretourticket met Cathay Pacific inclusief de verplichte toeslagen, belastingen en ticketingkosten;

 • Gezamenlijk inchecken met de groep op Schiphol. Een medewerker van Australian Backpackers doet de laatste check op Schiphol en zal je zo goed mogelijk voorbereiden op de vlucht;


 • Dagkamer in een guesthouse op de heenreis in het centrum van Hongkong;

 • Pick up van de luchthaven van Sydney (door ons Nederlands Team!) en transfer naar het Sydney Beach Hostel;


 • Onderweg uiteraard nog een fotostop voor het Opera House/Harbour Bridge;

 • Welkomstpresentatie in het Sydney Beach Hostel; • 5 hostel overnachtingen in een dorm (gedeelde kamer) in het Sydney Beach Hostel;

 • 4 x ontbijt (laatste nacht is zonder ontbijt);

 • BBQ inclusief drankje (bier, wijn of fris);

 • Gratis WIFI in het hostel tijdens je groepsreis;


 • Travel talk door het Sydney Team;

 • Auto/camper advies (huur/koop);

 • Aanvraag Australische bankrekening;

 • Aanvraag Australische werknummer;

 • Aanvraag Medicare;

 • Job assistance/cv check; • Postadres/Mail and Message Service;

 • Simkaart (beste netwerk in Australië) inclusief AU$40,- aan internet data en beltegoed;

 • YHA lidmaatschap;

 • OV-kaart Sydney inclusief AU$20,- reistegoed;

 • Stadswandeling, inclief lunch; 
Optioneel ter plaatse bij te boeken:

 • Blue Mountains inclusief vervoer, tourguide en lunch voor AU$85,- (normaal AU$125,-);

 • Surfles inclusief vervoer, materiaal, instructeurs, lunch en foto's voor AU$100,- (normaal AU$165,-);

OFFERTE?

Wil je eerst kosteloos en vrijblijvend weten wat er mogelijk is met jouw reiswensen? Vraag dan middels onderstaand formulier een gratis offerte aan.

BOEKEN!

Ben je eruit en wil je onze Groepsreis boeken voor €1995,-? Boek dan middels onderstaand formulier je Groepsreis naar Australië met Australian Backpackers!

BELANGRIJK OM TE WETEN

Wanneer je in het bezit bent van een Goldcard (inclusief bij een Groepsreis of Sydney Aankomstpakket), mag je tijdens je reis 3 x kosteloos je data wijzigen op basis van beschikbaarheid in dezelfde boekingsklasse. Na deze 3 wijzigingen betaal je €25,- administratiekosten per keer. Voor een routewijziging betaal je €45,- per keer op basis van beschikbaarheid in dezelfde boekingsklasse.Indien er geen plaats is in dezelfde boekingsklasse (economy class kan wel 8 verschillende tarieven hebben) is het soms mogelijk om tegen bijbetaling te upgraden naar een hogere boekingsklasse (in economy class). In dat geval moet je ticket opnieuw worden uitgegeven en betaal je extra kosten.  Houd er dus rekening mee dat als je ticket wijzigbaar is, er bijkomende kosten kunnen zijn als het nieuwe tarief (ticket) van je nieuwe datum of route duurder is. In dit geval rekent Australian Backpackers de bijkomende kosten van de luchtvaartmaatschappij door aan de klant.Zeg maar "wie betaalt bepaalt" €100,- á €350,- is geen uitzondering is. Dat is veel geld en daarom helpen wij je tijdens je reis altijd met het zoeken naar de goedkoopste boekingsklasse als je wilt wijzigen / terug naar huis  wilt. Dat is service van Australian Backpackers (wij zijn óók backpackers geweest!). Beschik je niet over onze Goldcard dan betaal je €25,- administratiekosten per datumwijziging alsmede €45,- per route wijziging.
Bij andere vliegmaatschappijen of ticket aanbieders is wijzigen vaak niet eens toegestaan! Let hier dus goed op. Of het is heel duur €100,- á €200,- administratiekosten voor het wijzigen van een datum of route is geen uitzondering. Plus daarbovenop het verschil in tarief van je nieuwe route / datum voor het nieuwe ticket.

Kantoor Alkmaar: Scharlo 37, 1815 CN Alkmaar
maandag t/m vrijdag: 09:30 - 17:00 zaterdag: 10:00 - 15:00
Tijdens open dagen zaterdags gesloten. info@australianbackpackers.nl
 
Kantoor Almelo: Hofkampstraat 49, 7607 NC Almelo
dinsdag t/m vrijdag: 09:30 - 17:00 zaterdag: 10:00 - 15:00
Op maandagen en tijdens open dagen zaterdags gesloten. info@australianbackpackers.nl