Inmiddels hebben wij al meer dan 24 jaar onze Nederlandse basis in Sydney. Gezelligheid en zekerheid, 100% gegarandeerd!

HOE ZIET HET PROGRAMMA ERUIT?

Dag 1; Ongeveer 3 uur voor vertrek verzamel je, samen met je medereizigers uit de groep, op Schiphol. Een collega van Australian Backpackers zal de laatste belangrijke informatie geven en helpen bij het inchecken en/of eventuele visumproblemen. Daarna is het tijd om afscheid te nemen van familie en vrienden en kan het grote avontuur beginnen! Met deze groepsvlucht vlieg je met de luchtvaartmaatschappij Cathay Pacifici van Amsterdam naar Hongkong.
Dag 2; In Hongkong verblijf je samen met de groep een dag in een guesthouse in Hongkong voordat je verder vliegt naar Sydney.  Bij de groepsreis is de dagkamer in Hongkong inbegrepen, evenals het vervoer vanaf de luchthaven en weer terug. Je hoeft dus niet te ‘hangen’ op de luchthaven, maar je kunt heerlijk uitrusten, douchen en opfrissen voor de laatste vlucht van Hongkong naar Sydney.Dag 3; Na een lange vlucht word je samen met je medereizigers, enthousiast onthaalt op de luchthaven van Sydney door ons Nederlandse Team! Je herkent ze aan een groot geel bord met het logo van Australian Backpackers er op. Na de kennismaking met ons Sydney Team stap je in de shuttlebus die je naar het hostel brengt. Onderweg maak je een stop in het centrum, aan de haven van Sydney.


Zorg er voor dat je je camera binnen handbereik hebt, want het uitzicht op het wereldberoemde Opera House en de Harbour Bridge is fantastisch. Hier maakt het Sydney Team ook de groepsfoto, die direct op Facebook wordt geplaatst, zodat het thuisfront kan zien dat je goed bent aangekomen! Na de fotostop laat je het centrum achter je en vertrek je naar het hostel! Bij aankomst in het hostel verzamel je met de groep op het dakterras voor een welkomstwoordje door ons Sydney Team. Er staat frisdrank voor je klaar met het meest favoriete koekje van Australië. Op het dakterras kun je even bijkomen van de vlucht. Tijdens het welkomstwoordje krijg je onder andere je Vodafone simkaart uitgedeeld. Hierop hebben we voor de eerste maand vast AU$40,- data-/ en beltegoed geladen.Na het welkomstwoordje is er zo’n 1,5 uur vrije tijd. Het hostel ligt op slechts 50 meter vanaf het strand dus je hoeft je zeker niet te vervelen!. Aan het eind van de middag is de welkomstpresentatie. Tijdens deze presentatie zullen we met jou belangrijke papieren gaan invullen die we de volgende dag nodig hebben om alle belangrijke zaken te gaan regelen. Je krijgt een Ov-kaart (inclusief AU$20,- reistegoed) waarmee je de eerste dagen in/door Sydney kunt reizen, een plattegrond van de omgeving/de stad, belangrijke papieren voor de regeldag en nog andere handige folders en informatie.


Na afloop van de presentie organiseert het Sydney Team een echte Australische BBQ! Het eerste drankje is inbegrepen. Tijdens de BBQ kun je je reisgenoten nog beter leren kennen en zullen we gezamenlijk proosten op het avontuur van je leven! Bij de groepsreis zijn de eerste 5 overnachtingen inbegrepen.


Tijdens de groepsreisdagen staan er bij de eerste 4 nachten een ontbijt voor je klaar, dit bestaat uit toast met bijv. pindakaas, jam, kaas en vegemite. Dat laatste moet je gewoon een keer proberen. Ook hebben we koffie, thee of een sapje op tafel staan.Dag 4; De volgende dag, na het ontbijt, vertrek je samen met de groep naar het centrum van Sydney voor de regeldag. Dit is een belangrijke dag want er moeten een een aantal zaken geregeld worden.


Het Sydney Team heeft het voorwerk al gedaan, maar het is van belang dat je persoonlijk bij een aantal instanties langs gaat. Dit doen we gezamenlijk en ons Nederlandse Sydney Team gaat mee om jou en de groep te ondersteunen/ begeleiden. Zodra je aankomt in de stad gaan we direct naar de bank. Vóór je vertrek vanuit Nederland heeft het Sydney Team jouw bankrekening al aangevraagd, zodat je bankpas op de regeldag klaarligt. Het is dan alleen nog een kwestie van identificeren en de bankpas activeren. Daarna kun je je bankpas direct gebruiken! Bij de bank krijg je tevens uitleg over het internetbankieren en de Mobiel Bankieren App! Je bent verplicht om een Australische bankrekening te hebben als je gaat werken, zodat je salaris op deze rekening gestort kan worden. Als je niet gaat werken, maar voor langere tijd gaat reizen, dan is het ook erg handig om een Australische bankrekening te hebben. Met je Nederlandse bankpas kun je namelijk niet pinnen in de supermarkt of andere winkels. Je kunt met je Nederlandse pinpas alleen contant geld opnemen bij een pinautomaat waarbij er transactiekosten berekend worden. Een Australische bankpas is dus handig zodat je niet met te veel geld op zak loopt!


Het Sydney Team zal een werknummer aanvragen voor de backpackers die gaan werken in Australië. Een werknummer is verplicht als je wilt gaan werken. Je kunt het vergelijken met het Burger Service Nummer in Nederland. Tijdens de regeldag ga je samen met de groep langs een belastingkantoor, waar alles omtrent het werknummer en belastingzaken in Australië wordt uitgelegd. Ook vragen we een Australische zorgverzekering voor je aan welke bemiddelt tussen jou en je Nederlandse zorgverzekering of Belgische mutualiteit, binnen Australië. Om in aanmerking te komen voor deze service dien je een Nederlandse of Belgische zorgverzekering te hebben. Samen met ons Sydney Team vul je alle formulieren in om deze kaart aan te vragen. Het is niet verplicht, maar het is een hele fijne aanvulling op je zorg- en reisverzekering. Tijdens de regeldag wordt je postadres geopend. Een postadres heb je nodig om alle correspondentie te kunnen ontvangen van de bank, de belastingdienst, Medicare en natuurlijk de brieven en kaarten van het thuisfront. Uiteraard sturen we alle brieven kosteloos naar je door in Australië, maar we kunnen het ook voor je inscannen en e-mailen.In de loop van de middag laat je het drukke centrum van Sydney achter je en keer je terug naar Collaroy. Daar heb je even de tijd om bij te komen van alle informatie. Aan het einde van de middag verzamel je in de presentatiezaal voor de Travel Talk.


Tijdens deze Travel Talk krijg je informatie over de must do’s en must see’s in Australië en Nieuw Zeeland! Ook komen er verschillende soorten vervoer aan bod; buspassen, camperhuur, auto kopen etc. Het Sydney Team helpt je graag bij het uitstippelen van je route. Had je voor vertrek al een heel mooi reisplan gemaakt? Het kan zo maar gebeuren dat deze totaal verandert door mooie ideeën die je bedenkt samen met je nieuwe reismaatjes. De avond is vrij in te vullen. Vaak ontstaan er binnen de groep spontaan plannen om samen gezellig te gaan koken of uit eten te gaan.


Deze avond biedt volop ruimte om reisplannen uit te wisselen en misschien al samen reisplannen te maken!Dag 5; Op zo’n 2 uur rijden ten westen van Sydney ligt één van de oudste natuurgebieden ter wereld de Blue Mountains.


Dit is een schitterend mooi National Park, ongeveer zo groot de provincie Utrecht. Tijdens deze dag ben je echt even de stad uit en heb je even geen 'geregel' aan je hoofd! Lekker de natuur in en genieten van de waanzinnige uitzichten! De tourguides kennen de omgeving perfect en laten je de meest fantastische watervallen, flora en fauna zien! Samen met de groep vertrek je al vroeg in de ochtend en pas aan het begin van de avond ben je weer terug in het hostel.


Al met al dus een geweldige dagexcursie inclusief vervoer, tourguide en lunch.
De kosten voor deze excursie bedragen AU$85,- (normaal AU$125,-).


Het Sydney Team vind het leuk om het uitgaansleven van Manly (een hippe surfwijk in Sydney) te laten zien. Je bent van harte welkom om mee de club/pub in te gaan. Natuurlijk hebben we er ook alle begrip voor als je wat verloren uurtjes slaap wilt inhalen!Dag 6; Na een relaxed ontbijt ga je met de hele groep en het Sydney Team weer naar Manly.


Hier vandaan gaan jullie met de ferry via de immense haven naar het centrum (CBD). Hoe mooi is het om langs het Opera House te varen! Nu snap je waarom Sydney zo’n unieke stad is! Deze dag krijg je de mooiste plekjes van het stadscentrum te zien. Wil je zeker weten dat je niet droomt? Loop dan de trappen op naar het Opera House en raak het gebouw aan! Het bewijs dat je er echt bent!


Hier zijn genoeg mooie spots om met de groep te gaan lunchen/picknicken. Na de lunch wandelen we naar ‘The Rocks’. Dit is de oudste wijk van Sydney, met karakteristieke straten en gebouwen. Op zondag is er een gezellige markt en in de oudste wijk vind je natuurlijk de oudste Pub van Australië!


Aan het einde van de middag ga je met de ferry weer terug naar Manly Beach. De avond is ter vrije besteding.Dag 7; Het hostel ligt op loopafstand van een van de mooiste stranden van Sydney, maar om te surfen gaan we toch iets verder weg! Met de bus rijden we naar een leuk klein plaatsje ten zuiden van Sydney. Daar kunnen we kiezen uit een aantal goede surfspots. Dus wat de weersomstandigheden ook zijn, er is altijd een goed surfstrand met de beste golven voor beginners en gevorderden!


De surfexcursie bestaat uit een intensieve ochtend surfles, een heerlijke lunch op het strand, vervolgens een intensieve middag surfles, materiaal (surfboards en wetsuits) en je krijgt les van top surf coaches!  Dit is een must-do dag! Surfen is tenslotte echt onderdeel van de Australische lifestyle!
De kosten voor deze excursie bedragen AU$100,- (normaal AU$165,-). Dit is inclusief foto's van jouw surfskills!


Om iedereen de kans te geven met deze uitdagende surfdag mee te gaan, is ook deze laatste nacht nog inclusief je startpakket. De laatste nacht van het groepspakket is dus van maandag op dinsdag.Uitchecken of je blijft nog wat langer in het hostel, dat is helemaal aan jou. Vanaf nu ben je zo vrij als een vogel!!
Al met al een zeer uitgebreid programma waarna je je eigen reis kunt starten. Natuurlijk is het Sydney Team nog je hele reis bereikbaar voor vragen of bij noodsituaties!


Houd rekening met eventuele afwijkingen in het programma vanwege een evenement, slecht weer óf juist heel erg mooi weer!
Follow your dreams, they know the way;)

Kantoor Alkmaar: Tuinstraat 28, 1815 TM Alkmaar
maandag t/m vrijdag: 09:30 - 17:00 zaterdag: 10:00 - 15:00
Tijdens open dagen zaterdags gesloten. info@backpackers.nl
 
Kantoor Almelo: Hofkampstraat 49, 7607 NC Almelo
dinsdag t/m vrijdag: 09:30 - 17:00 zaterdag: 10:00 - 15:00
Op maandagen en tijdens open dagen zaterdags gesloten. info@backpackers.nl