Inmiddels hebben wij al 25 jaar onze Nederlandse basis in Sydney. Gezelligheid en zekerheid, 100% gegarandeerd!

REIZEN IN AUSTRALIË

Australië: Vrijheid en avontuur!
Australië is ongeveer 240 keer groter dan Nederland en telt slechts 23 miljoen inwoners. Ruimte genoeg dus om jezelf te (her-)ontdekken. 


Waar vind je paradijselijke surfstrandjes, uitgestrekte rode woestijnen, immense oerwouden, uitgestorven spookstadjes, de meest bijzondere dieren en bruisende wereldsteden zoals Sydney en Melbourne? Je vindt het in Australië, of te wel ‘Down Under’!


Het is díe variatie, gecombineerd met de relaxte atmosfeer en de mentaliteit van de Aussies, Australiërs, wat Australië tot één van de meest aantrekkelijke landen ter wereld maakt! Bovendien is het een land met een fantastisch klimaat en kun je dus vrijwel alle dagen van het jaar in je korte broek lopen! Wie wil dat nou niet?


HOE WERKT HET?

Reizen door Australië en Nieuw Zeeland is een fantastisch avontuur! De meeste backpackers reizen met de bus of met eigen vervoer zoals een camper of auto.


Met de bus
Het reizen met de bus is flexibel, super gemakkelijk en voordelig! Een buspas van Sydney naar Cairns, waarmee je bijna 3.200 km aflegt, kost slechts AU$450,- (ongeveer €285,-). Zelf hoef je niet zoveel uit te zoeken en bovendien leer je veel andere backpackers kennen in de bus. Met de bus reizen is ideaal, zeker als je helemaal alleen het avontuur aan gaat!


Via onze webshop bieden we een aantal flexibele buspassen in Australië en in Nieuw Zeeland aan. Met je Goldcard ontvang je ook nog eens extra korting!

Camper of auto huren

Reizen met een camper of auto geeft natuurlijk wat meer vrijheid, omdat je helemaal zelf je route kunt bepalen. Het idee om met een eigen stationwagen of campert door het immense landschap van Australië  te rijden, roept bij de meeste backpackers het idee van absolute vrijheid en avontuur op! Zeker als je samen met 1 of 2 reisgenoten reist, dan is het kopen of huren van een auto of camper ideaal! Een camper huur je al vanaf €39,- per dag!


Via onze webshop kun je heel eenvoudig zelf je offerte samenstellen voor camperhuur in Australië, maar ook in Nieuw Zeeland. Je krijgt met je Goldcard nog eens extra korting!

Camper of auto kopen

Een auto of camper kopen kan ook! Een typische backpacker stationwagen, zoals de Holden Commodore of de Ford Falcon, koop je tweedehands al vanaf €2.500,-.


Vliegen
Voor snel vervoer kun je natuurlijk ook kiezen voor een binnenlandse vlucht. Dat scheelt je vaak een hoop tijd en geld, maar je ziet dan natuurlijk veel minder van het prachtige landschap! Een binnenlandse vlucht kun je bijvoorbeeld goed gebruiken om snel van de Oostkust naar de Westkust te vliegen!


ACCOMMODATIES

A hostel life!
Als backpacker slaap je vaak in hostels, campings of soms bij Australiërs thuis. Ben je van plan om met de bus te gaan reizen dan zijn hostels onderweg de beste opties.


In een hostel deel je je slaapkamer vaak met 4 tot 6 andere reizigers. In de gemeenschappelijke keuken kun je je eigen maaltijden bereiden. Je mag gebruik maken van alle faciliteiten (gasfornuis, koelkasten, potten/pannen en servies). De meeste hostels hebben een centrale receptie, kluisjes, Wifi/internet, badkamers, was- en droogmachines, een TV kamer en soms zelfs een zwembad. Voor een hostel betaal je gemiddeld tussen de AU$20,- en AU$35,- per nacht.


Backpackers die met een auto of camper rondreizen, slapen vaak op een camping of een ‘rest area’. Campings zijn van alle gemakken voorzien zoals een openbare keuken, douches en toiletten, een receptie en vaak een zwembad. Voor een camping overnachting betaal je gemiddeld AU$35,- per overnachting (gebaseerd op 1 voertuig met 2 personen).


Over het algemeen hoef je de accommodatie niet al weken van te voren te boeken. Je plannen veranderen van dag tot dag en vaak kun je een dag voor aankomst nog boeken. Houd wel rekening met bijzondere dagen, zoals Oud & Nieuw en evenementen zoals Australian Open.

REIZEN IN NIEUW ZEELAND

Buurland Nieuw Zeeland: Adrenaline en uitdaging!
Op zo’n 3,5 uur vliegen ten oosten van Australië, ligt Nieuw Zeeland. Nieuw Zeeland is een land van uitersten; hemels mooie stranden, besneeuwde bergtoppen, geisers en vulkanen. Nieuw Zeeland is een compleet ander land dan Australië. Het staat vooral bekend om de extreme sporten, zoals bungy jumpen en skydiven, maar ook om de prachtige hikes waar je soms wel 4 seizoenen in 1 dag ervaart.


Nieuw Zeeland heeft een mild klimaat. De seizoenen zijn omgekeerd ten opzichte van Nederland, wat betekent dat het tussen november en maart dé ideale periode is om naar Nieuw Zeeland af te reizen.


Nieuw Zeeland is ongeveer 8 keer groter dan Nederland. Het land telt slechts 4,5 miljoen inwoners, maar er zijn meer dan 60 miljoen schapen! De meeste van de 4,5 miljoen inwoners wonen in de drie grote steden, voor de rest is Nieuw Zeeland eigenlijk één groot adembenemend mooi natuurpark!Dundee Classic voordeelpakket
Alles wat je nodig hebt qua uitrusting in een handig pakket. Een backpack, reishoes, TSA slot, reishanddoeken en een toilettas. Leverbaar in een 55- of 70 liter backpack.
Van €165,-
Bestel nu online!
Voor €135,-
Professioneel én goed je werkvisum aanvragen!
Waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan?! Laat Australian Backpackers je werkvisum aanvragen. Zelf aanvragen heeft nogal wat voeten in de aarde. Wij kunnen je deze zorgen ontnemen door het visum op de juiste én correcte manier aan te vragen! Veilig, in het Nederlands, vertrouwd én goed!
Bestel nu online!
€395,-
Wijzigbaar jaarretourticket!
Tijdens je reis je datum én route wijzigen? Wij vinden dat logisch en bij ons kán het ook!
€ 45,- voor je datumwijziging en € 75,- voor je routewijziging (kies uit 9 bestemmingen!). Een internet-ticket is vaak niet wijzigbaar of tegen hele hoge kosten. Niet handig dus! Klik hier voor meer info!
Bestel nu online!
€1345,- All-in
incl. 30 kg bagage, eten/drinken én 'on demand' films & series kijken!
Check de beschikbaarheid en meest scherpe prijzen!
Tuinstraat 28
1815 TM Alkmaar
Tel: 072-5116697  / info@backpackers.nl
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 09:30 - 17:00 uur / zaterdag 10:00 - 15:00 uur
Infoavonden van 19:00 - 20:30 uur 
Route & Parkeer informatie