Inmiddels hebben wij al 25 jaar onze Nederlandse basis in Sydney. Gezelligheid en zekerheid, 100% gegarandeerd!

VLIEG & START MET EEN NEDERLANDSE GROEP

Vanaf € 1320,- (inclusief enkele reis ticket én een visum!)
Een vliegticket én het 7-daagse Work & Holiday Complete pakket in groepsverband, is de prettigste manier om je jetlag te verdrijven! Vlieg vanaf Schiphol met een groepje naar Sydney. In de eerste week regelen wij professioneel & efficiënt alle verplichte Australische bank- en overheidszaken. In de tussentijd voel jij je thuis bij ons in Sydney en maak je nieuwe vrienden! Dus geen verloren regeldagen: alles ligt al voor je klaar bij aankomst!
Bij dit voorbeeld is een One Way ticket en 3-maands toeristenvisum inbegrepen. Wil jij gaan werken in Australië en/of reis je liever op een retourticket? Deze reis is uiteraard ook te boeken in combinatie met een Werk- en Reisvisum en/of een Jaarretourticket; vraag ons naar jouw kortingsprijs!

Etihad vs. Cathay?
De groepsreis is boekbaar met een ticket van Etihad Airwaysi of Cathay Pacifici. Etihad is altijd op basis van een enkele reis basis en je vliegt dan op maandagavond weg vanaf Schiphol. Met Cathay kun je een enkele reis ticket óf een retourvlucht boeken. Met deze luchtvaartmaatschappij vlieg je weg op dinsdagochtend.
In Sydney komen de beide vluchten op woensdag aan (Etihad in de ochtend en Cathay in de avond) en zal het 7-daagse groepsprogramma starten!
Twee kleine groepjes die samen in Sydney dus één groep vormen. Zo kun je gezamenlijk vertrekken; maar wél met het ticket wat bij jouw reiswensen past!

Enkele reis of retourvlucht?
Heb je geen idee of je nu met een enkele reis of op een retourvlucht moet gaan vliegen? Bel/e-mail of kom langs voor ons advies!

Ben je er al uit?:
Onze groepsreizen vertrekken vanaf Schiphol gedurende het hele jaar.  Wanneer je met de groepje wilt vliegen zijn er dus 2 vaste dagen in de week om te vertrekken. Een collega van Australian Backpackers komt voor beide vluchten naar Schiphol voor een meet & greet met de groep. Tijdens een praatje vertellen we je over hoe de reis gaat verlopen en kun jij nog je laatste vragen stellen. Niet lang daarna kun je met je familie en vrienden nog een kopje koffie gaan drinken en is het tijd om afscheid te nemen...

Onze groepen bestaan uit gelijkgestemde jongeren, waarmee je vanaf Amsterdam naar Sydney vliegt. Maaltijden en drankjes aan boord zijn bij de prijs inbegrepen. We vliegen immers met de beste airlines!


In Sydney zullen we je tijdens je eerste week goed bezighouden, dan ben je snel van je jetleg af! Zo organiseren we een echte Aussie BBQ, proberen we kangoeroes te spotten in een National Park én onze bevriende surfschool leert de liefhebbers in 1 dag surfen.
Daarnaast zorgen we er uiteraard voor dat al je belangrijke zaken goed geregeld worden. Zoals een Australische bankrekening, een Australisch werknummer en lidmaatschap van de Australische zorginstelling.
Indien je van plan bent om te gaan werken, mag je ook gebruik maken van onze unieke Job Assistance service in Australië! Daarnaast krijg je een postadres bij ons op kantoor waar je al je post naartoe kunt laten versturen (privé post, zakelijke loonstroken, bank & belastingzaken etc.).
Tot slot krijg je ook nog een Australische ov-kaart en een Australische simkaart, welke we direct na aankomst voor je activeren!

Bij de eerste week zijn 7 nachten inbegrepen. Onze Nederlandse collega's in Sydney helpen je bij het uitstippelen van reisroutes en het boeken van buspassen of leuke tours. Dit groepspakket is uiteraard inclusief onze unieke Goldcard, waardoor je 24/7 en 365 dagen per jaar op ons terug kunt vallen in geval van nood en ondersteuning.
Minimum leeftijd voor deze reis is 18 jaar.

Liever los een ticket boeken en zelf vliegen, maar wel gezellig aansluiten bij de groep in Sydney? Dat kan! Bekijk dan hier de mogelijkheden!

Vraag hier een kosteloze en vrijblijvende offerte aan!

BOEKEN!

Ben je eruit en wil je deze reis boeken? Inclusief een ticket, visum, Australian Backpackers Goldcard én 7-daags opstartprogramma?
Boek dan middels onderstaand formulier je reis naar Australië met Australian Backpackers!

VERTREKDATA VAN DE GEZAMENLIJKE GROEPSTART


Vertrekdata gezamenlijke Groepstart 2019:
 

Wil je samen met een groepje vliegen én het pakket in Sydney gezamenlijk doen? Spring dan via één van onze tickets op één van de onderstaande data in het vliegtuig.
Boek vandaag nog!:

Cathay Pacifici (enkele reis of retour)  of   Etihad Airwaysi (enkele reis)

21 mei                                                            20 mei
02 juli                                                             01 juli
20 augustus                                                    x (geen vertrek)
03 september                                                  02 september
10 september                                                  09 september
17 september                                                  16 september
01 oktober                                                      30 september
08 oktober                                                      07 oktober
15 oktober                                                      14 oktober
29 oktober                                                      28 oktober
05 november                                                  04 november
12 november                                                   11 november
19 november                                                   18 november
03 december                                                  02 december
10 december                                                  09 december

07 januari                                                      x (geen vertrek)
14 januari                                                      13 januari
21 januari                                                      20 januari
04 februari                                                    03 februari
18 februari                                                     17 februari


Vliegticket:
Vertrek jij liever met de flexibiliteit van een enkeltje? Of kies je liever voor wat meer zekerheid van een retourvlucht? Wij adviseren je graag bij deze keuze en hoe je dit het makkelijkst kunt boeken in combinatie met een Work & Holiday Complete pakket.

Work & Holiday Complete pakket zonder vliegticket:
Kom jij toch liever naar Sydney zonder een gezamenlijke vlucht, maar boek je zelf je ticket? En zou je dan wel graag willen aansluiten in Sydney zodat alles voor je geregeld is? Lees dan hier verder!


ONS NEDERLANDS TEAM IN SYDNEY

Wij zijn 24/7 “in de buurt”, ook al ben jij lang én ver weg van huis! We kunnen allemaal wel bedenken waarom en wanneer ons Nederlandse team belangrijk is voor jou (of voor je familie!). Maar ze nemen dus, wanneer jij dat wilt, óók de verplichte regelzaken voor je uit handen in Australië! Waar jij na aankomst weken mee bezig zult zijn, hebben wij al voor je gedaan! Geen kosten maken doordat je op je passen moet wachten in Sydney, of lang in de rij staan bij een verzekeringskantoor....Jij hoeft je alleen nog maar te focussen op leuke plannen maken!

Team 2018: HOE ZIET HET PROGRAMMA ERUIT?

Dag 1: Ongeveer 3 uur voor vertrek verzamel je, samen met je medereizigers uit de groep, op Schiphol. Een collega van Australian Backpackers zal de laatste belangrijke informatie geven en helpen bij vragen en/of problemen. Ook is er nog tijd om met je familie en vrienden koffie te drinken en natuurlijk om afscheid te nemen.... En dan kan het grote avontuur beginnen en vlieg je met een korte overstap, direct door naar Sydney! Dag 2:  Na een lange vlucht word je samen met je medereizigers, enthousiast onthaalt op de luchthaven van Sydney door ons Nederlandse Sydney Team! Je herkent ze uiteraard aan een groot, geel bord met het logo van Australian Backpackers er op. Na de kennismaking met ons Sydney Team wordt er een groepsfoto gemaakt die direct op Facebook wordt geplaatst. Zo ziet het thuisfront meteen dat je goed bent aangekomen! Hierna stap je in de shuttlebus die je naar het hostel in Collaroy brengt. Bij aankomst in het hostel verzamel je met de groep op het dakterras waar je officieel welkom geheten wordt in Australië! Er staat frisdrank voor je klaar met het meest favoriete koekje van Australië, de Tim Tam! Tijdens het welkomstwoordje krijg je onder andere je Vodafone simkaart uitgedeeld. Hierop hebben we voor je eerste maand alvast data-/ en beltegoed geladen. Na ons welkom word je naar je kamer gebracht zodat je een goede nacht kunt maken na de lange vluchten.Dag 3: We beginnen 's ochtends met een lekker ontbijt en verzamelen later in de tv-room om onze welkomstpresentatie te houden. Tijdens deze presentatie vullen we met jou belangrijke papieren in die we de volgende dag nodig hebben om alle belangrijke zaken te gaan regelen. Je krijgt van ons een ov-kaart waarmee je (tijdens het programma) in/door Sydney kunt reizen, een plattegrond van de omgeving/de stad, belangrijke papieren voor de regeldag en nog andere handige folders en informatie.


Na afloop van de presentie organiseert het Sydney Team een heerlijke wandeling waar je langs de kust van Sydney alvast een aantal mooie stranden kunt ontdekken! Na deze wandeling gaan we terug naar het hostel om te gaan genieten van een echte Australische BBQ! Het eerste drankje is inbegrepen. Tijdens de BBQ kun je je reisgenoten nóg beter leren kennen en zullen we gezamenlijk proosten op het avontuur van je leven!


Tijdens de groepsreisdagen staan er na de eerste 5 nachten een ontbijt voor je klaar, dit bestaat uit geroosterd brood met bijvoorbeeld pindakaas, jam, kaas en vegemite. Dit typische broodbeleg moet je gewoon een keer proberen! Ook hebben we koffie, thee of een sapje op tafel staan.


Dag 4; De volgende dag na het ontbijt, vertrek je samen met de groep naar het centrum van Sydney voor de regeldag. Dit is een belangrijke dag want er moeten een een aantal zaken goed geregeld worden. Het Sydney Team heeft het voorwerk al gedaan, maar het is van belang dat je persoonlijk bij een aantal instanties langs gaat. Dit doen we gezamenlijk; ons Nederlandse Sydney Team gaat dus mee om jou en de groep te ondersteunen.


Zodra je aankomt in de stad gaan we als eerste naar de bank. Vóór je vertrek vanuit Nederland heeft het Sydney Team jouw bankrekening al aangevraagd, zodat je bankpas op de regeldag al klaarligt. Het is dan alleen nog een kwestie van identificeren en de bankpas activeren. Daarna kun je je bankpas direct al gebruiken! Bij de bank krijg je tevens uitleg over het internetbankieren en de mobiel bankieren app! Je bent verplicht om een Australische bankrekening te hebben wanneer je gaat werken, zodat je salaris op deze rekening gestort kan worden. Als je niet gaat werken, maar voor langere tijd gaat reizen, dan is het ook erg handig om een Australische bankrekening te hebben. Met je Nederlandse bankpas kun je namelijk niet betalen in de supermarkt of andere winkels. Je kunt met je Nederlandse pinpas alleen contant geld opnemen bij een pinautomaat waarbij er hoge transactiekosten berekend worden. Een Australische bankpas is dus handig zodat je niet met te veel contant geld op zak loopt!


Het Sydney Team zal een werknummer aanvragen voor de backpackers die gaan werken in Australië. Een werknummer is verplicht; je kunt het vergelijken met het Burger Service Nummer in Nederland. Tijdens de regeldag ga je samen met de groep langs een belastingkantoor, waar alles omtrent het werknummer en belastingzaken in Australië wordt uitgelegd. Ook vragen we een Australische zorgverzekering voor je aan welke bemiddelt tussen jou en je Nederlandse zorgverzekering of Belgische mutualiteit, binnen Australië. Om in aanmerking te komen voor deze service dien je een Nederlandse of Belgische zorgverzekering te hebben/behouden. Samen met ons Sydney Team vul je alle formulieren in om deze kaart aan te vragen. Het is niet verplicht, maar het is een hele fijne aanvulling op je zorg- en reisverzekering. Tijdens de regeldag wordt ook je postadres geopend. Een postadres heb je nodig om alle correspondentie te kunnen ontvangen van onder andere de bank, de belastingdienst en natuurlijk de brieven en kaarten van het thuisfront. Als extra service stuurt het Sydney Team alle brieven kosteloos naar je door binnen Australië, maar we kunnen het natuurlijk ook voor je inscannen en e-mailen. 
In de loop van de middag laten we het drukke centrum van Sydney achter ons en keren we terug naar Collaroy. Daar heb je even de tijd om bij te komen van alle informatie. Aan het einde van de middag verzamel je in de presentatiezaal voor de Travel Talk.


Tijdens deze Travel Talk krijg je informatie over de must do’s en must see’s in Australië en Nieuw Zeeland! Ook komen er verschillende soorten vervoer aan bod; buspassen, camperhuur, auto kopen etc. Het Sydney Team helpt je graag bij het uitstippelen van je route. Had je voor vertrek al een heel mooi reisplan gemaakt? Het kan zo maar gebeuren dat deze totaal verandert door mooie ideeën die je bedenkt samen met je nieuwe reismaatjes. De avond is vrij in te vullen, maar vaak ontstaan er binnen de groep spontaan plannen om samen gezellig te gaan koken of uit eten te gaan.


Deze avond biedt volop ruimte om reisplannen uit te wisselen en misschien dus al samen reisplannen te maken!Dag 5; Op zo’n 2 uur rijden ten westen van Sydney ligt één van de oudste natuurgebieden ter wereld; de Blue Mountains.


Dit is een schitterend mooi National Park, ongeveer zo groot de provincie Utrecht. Tijdens deze dag ben je echt even de stad uit en heb je even geen 'geregel' aan je hoofd! Lekker de natuur in en genieten van de waanzinnige uitzichten! De tour guide kent de omgeving perfect en laat je de meest fantastische watervallen, flora en fauna zien! Samen met de groep vertrek je al vroeg in de ochtend en pas aan het begin van de avond ben je weer terug in het hostel. Al met al dus een geweldige dagexcursie met tour guide inclusief vervoer en lunch.
De Goldcard prijs voor deze excursie bedraagt AU$ 85,- (normaal AU$ 125,-).


Het Sydney Team vind het leuk om het uitgaansleven van Manly (een hippe surfwijk in Sydney) te laten zien. Je bent van harte welkom om mee de club/pub in te gaan. Maar natuurlijk hebben we er ook alle begrip voor als je wat verloren uurtjes slaap wilt inhalen!Dag 6; Na een relaxed ontbijt ga je met de hele groep en het Sydney Team wederom naar Manly.


Hier vandaan gaan we met de ferry, via de immense haven, naar het centrum (CBD). Hoe mooi is het om langs het Opera House te varen! Nu snap je waarom Sydney zo’n unieke stad is! Deze dag krijg je de mooiste plekjes van het stadscentrum te zien. Wil je zeker weten dat je niet droomt? Loop dan de trappen op naar het Opera House en raak het gebouw aan; het bewijs dat je er echt bent!


Hier zijn genoeg mooie spots om met de groep te gaan lunchen/picknicken. Na de lunch wandelen we naar ‘The Rocks’. Dit is de oudste wijk van Sydney, met karakteristieke straten en gebouwen. Op zondag is er een gezellige markt en in de oudste wijk vind je natuurlijk de oudste pub van Australië!


Aan het einde van de middag ga je met de ferry weer terug naar Manly. De avond is ter vrije besteding.Dag 7; Het hostel ligt op struikelafstand van één van de mooiste stranden van Sydney, maar om te surfen gaan we toch iets verder weg! Met de bus rijden we naar een leuk klein plaatsje ten zuiden van Sydney. Daar kunnen we kiezen uit een aantal goede surfspots. Dus wat de weersomstandigheden ook zijn, er is altijd een goed surfstrand met de beste golven voor beginners en gevorderden!


De surfexcursie bestaat uit een intensieve ochtend surfles, een heerlijke lunch op het strand en vervolgens een intensieve surfles in de middag. Het materiaal (surfboards en wetsuits) en de lessen van top surf coaches zijn inclusief!  Dit is een must-do dag! Surfen is tenslotte echt onderdeel van de Australische lifestyle!
De Goldcard prijs voor deze fantastische dag bedraagt AU$ 100,- (normaal AU$ 165,-). Dit is inclusief foto's van jouw surfskills!


Om iedereen de kans te geven met deze uitdagende surfdag mee te gaan, is ook deze laatste nacht nog inclusief je startpakket. De laatste nacht van het groepspakket is dus van maandag op dinsdag.Uitchecken? Of blijf je nog wat langer in het hostel? Dat is helemaal aan jou, vanaf nu ben je zo vrij als een vogel!!
Al met al een zeer uitgebreid weekprogramma waarna je je eigen reis kunt starten. Natuurlijk is het Sydney Team nog je hele reis bereikbaar voor vragen of bij noodsituaties via het 24/7 noodnummer!


Houd rekening met eventuele afwijkingen in het programma vanwege een evenement, slecht weer óf juist heel erg mooi weer!
Follow your dreams, they know the way;)

ALLES OP EEN RIJTJE

(Het onderstaande is geldig voor alle groepen met aankomst vanaf april 2019. Wil je nog voor april 2019 aankomen met een groep? Bel of mail ons dan voor de juiste informatie.)

  • Vliegticket Cathay Pacifici op basis van een enkele reis of retourvlucht
  • Australian Backpackers Goldcard; Nederlandse service tijdens je hele reis (24/7)
  • 7 dagen NL-begeleiding en gezelligheid in groepsverband
  • Uitgebreide Goldcard Reismanual (2-delig)
  • Australian Backpackers Bewaarmap
  • Transfer van Sydney Airport naar het hostel
  • 7 nachten in ‘ons’ Sydney Beach hostel
  • 6 x ontbijt
  • Geactiveerde Australische simkaart met bel-/datategoed
  • Nederlandse Travel Talk
  • Postadres bij ons op kantoor
  • Aanvraag van het zorgsysteem is gedaan bij aankomst
  • Australisch werknummer ligt voor je klaar
  • Australische bankrekening is aangevraagd; pasje ligt klaar
  • Job Assistance & cv check
  • Ov-kaart met reistegoed voor in Sydney
  • Aussie BBQ
  • Stadswandeling inclusief lunch

  Het volgende kun je in Sydney optioneel bijboeken:

  • Blue Mountains inclusief vervoer, tourguide en lunch voor AU$85,- (normaal AU$125,-);

  • Surfles inclusief vervoer, materiaal, instructeurs, lunch en foto's voor AU$100,- (normaal AU$165,-);


  OFFERTE?

  Wil je eerst kosteloos en vrijblijvend weten wat er mogelijk is met jouw reiswensen? Vraag dan middels onderstaand formulier een gratis offerte aan.

  BELANGRIJK OM TE WETEN

  Wanneer je in het bezit bent van een Goldcard (inclusief bij een Groepsreis of Sydney Aankomstpakket), mag je tijdens je reis 3 x kosteloos je data wijzigen op basis van beschikbaarheid in dezelfde boekingsklasse. Na deze 3 wijzigingen betaal je €25,- administratiekosten per keer. Voor een routewijziging betaal je €45,- per keer op basis van beschikbaarheid in dezelfde boekingsklasse. Ook de kosten voor het mogelijk verschil in luchthaven belasting zijn voor eigen rekening. Bij een routewijziging mag je je vertrekplaats wijzigen. Je kunt hierbij kiezen uit Sydney, Brisbane, Cairns, Melbourne, Adelaide, Perth, Bali of Bangkok. Ook is het mogelijk om te vertrekken vanuit Auckland voor een toeslag van €50,-.  Indien er geen plaats is in dezelfde boekingsklasse (economy class kan wel 8 verschillende tarieven hebben) is het soms mogelijk om tegen bijbetaling te upgraden naar een hogere boekingsklasse (in economy class). In dat geval moet je ticket opnieuw worden uitgegeven en betaal je extra kosten.  Houd er dus rekening mee dat als je ticket wijzigbaar is, er bijkomende kosten kunnen zijn als het nieuwe tarief (ticket) van je nieuwe datum of route duurder is. In dit geval rekent Australian Backpackers de bijkomende kosten van de luchtvaartmaatschappij door aan de klant.  €100,- á €350,- is geen uitzondering, vooral in drukke periodes. Dat is veel geld en daarom helpen wij je tijdens je reis altijd met het zoeken naar de goedkoopste mogelijkheden als je wilt wijzigen / terug naar huis  wilt. Dat is service van Australian Backpackers (wij zijn óók backpackers geweest!). Beschik je niet over onze Goldcard dan betaal je €25,- administratiekosten per datumwijziging en €45,- per routewijziging.
  Bij andere vliegmaatschappijen of ticket aanbieders is wijzigen vaak niet eens toegestaan of het is wel mogelijk maar tegen betaling van €100,- á €200,- administratiekosten voor het wijzigen van een datum of route. Dan is het verschil in tarief van je nieuwe route / datum voor het nieuwe ticket nog niet eens meegerekend.

  Dundee Classic voordeelpakket
  Alles wat je nodig hebt qua uitrusting in een handig pakket. Een backpack, reishoes, TSA slot, reishanddoeken en een toilettas. Leverbaar in een 55- of 70 liter backpack.
  Van €165,-
  Bestel nu online!
  Voor €135,-
  Professioneel én goed je werkvisum aanvragen!
  Waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan?! Laat Australian Backpackers je werkvisum aanvragen. Zelf aanvragen heeft nogal wat voeten in de aarde. Wij kunnen je deze zorgen ontnemen door het visum op de juiste én correcte manier aan te vragen! Veilig, in het Nederlands, vertrouwd én goed!
  Bestel nu online!
  €395,-
  Wijzigbaar jaarretourticket!
  Tijdens je reis je datum én route wijzigen? Wij vinden dat logisch en bij ons kán het ook!
  € 45,- voor je datumwijziging en € 75,- voor je routewijziging (kies uit 9 bestemmingen!). Een internet-ticket is vaak niet wijzigbaar of tegen hele hoge kosten. Niet handig dus! Klik hier voor meer info!
  Bestel nu online!
  €1345,- All-in
  incl. 30 kg bagage, eten/drinken én 'on demand' films & series kijken!
  Check de beschikbaarheid en meest scherpe prijzen!
  Tuinstraat 28
  1815 TM Alkmaar
  Tel: 072-5116697  / info@backpackers.nl
  Openingstijden: maandag t/m vrijdag 09:30 - 17:00 uur / zaterdag 10:00 - 15:00 uur
  Infoavonden van 19:00 - 20:30 uur 
  Route & Parkeer informatie