Werken en reizen zijn een perfecte combinatie. Geniet van het mooiste land ter wereld, en vul tegelijkertijd je portemonnee met serieuze uurlonen tot wel 30A$ per uur.

WERKEN IN AUSTRALIË

Ben je van plan om te gaan reizen en werken in Australië? Je verdient in Australië al snel flink meer geld dan met een doorsnee job in Nederland. Tel daarbij op het heerlijke klimaat (zowel qua weer als belasting!) en je vraagt je oprecht af wat je nog in Nederland doet...Maar… voordat de 1e dollars op je rekening binnenstromen moet je in Nederland en Australië je papier- en regelwerk op orde hebben. Australian Backpackers helpt je daarbij, zowel vóór vertrek als ín Australië, zodat je het eventueel ook (deels) zelf kan doen!
Belangrijke zaken waarbij wij helpen en adviseren, vóór vertrek, zijn:

 • Werkvisum: waar aan te vragen? Hoe aan te vragen? Waar op te letten? Overige rechten en plichten.

 • Tickets: One-way of toch een (wijzigbaar) retour ticket? Waarop te letten? Reisroutes.

 • Gemeentehuis: Inschrijven of toch uitschrijven? Wat zijn de do's en dont's? Hoe pak je het aan? en waar begin je?

 • Zorgverzekering in Nederland: Aanpassen, upgraden of opzeggen? Wat vraag je na? Waar moet je op letten? Wat mag je absoluut niet vergeten!

 • Reis- en werkverzekering: Hoe sluit deze naadloos aan op mijn reis? Hoe sluit ik deze af? Wat mag ik niet vergeten? Waar moet ik extra op letten?

 • Financiën: Hoeveel moet ik gespaard hebben? Hoe kan ik geld besparen? Wat kan ik zelf doen? Wat is het totaal plaatje voor een reis Australië en hoe verdien ik dat terug?Ín Australië helpen we met:

 • Belasting nummers; Verplicht, maar waar regel ik dat? Hoe regel ik dat?

 • Belastingen en pensioen: verplicht als je gaat werken, maar kán ik dat terugvragen? Hoe Vraag ik dat terug? Wáár vraag ik dat terug? Waar moet ik op letten?

 • Lokale zorgverzekering: Hoe kom ik niet voor financiële verassingen te staan tijdens mijn reis?

 • Postadres: verplicht voor bank en belasting zaken in Australië, maar hoe komt deze belangrijke post bij mij?

 • CV check & Job Assistance: Wanneer ben ik er 100% klaar voor om te gaan werken? Waar moet ik zoeken? Hoe moet ik zoeken? Hoe weet ik of het helemaal pluis is? Waar moet ik verder goed op letten?


In Australië kan je leuk bijverdienen. De verdiensten liggen ongeveer tussen de AU$ 20,- tot AU$ 25,- per uur. Uitschieters en uitzonderingen even niet meegerekend. Niet altijd word je per uur betaald. Sommige werkgevers betalen op basis van commissie. Met name in de agrarische sector zien we dat regelmatig. Dat betekent des te meer fruit je plukt of verpakt, hoe meer je verdient! Ook in de sales wordt veel op commissiebasis gewerkt, dus hoe meer je verkoopt des te meer je verdient. Als je van je zelf weet dat je hard kan werken of goed kan verkopen dan zijn dit soort baantjes ideaal!Om te mogen werken in Australië, vraag je vóór je vertrek uit NL een Working Holiday Visum aan. Met dit visum mag je naast reizen óók werken! Je visum is maximaal 12 maanden geldig en is aan te vragen door iedereen tussen de 18 en 30 jaar. Het Working Holiday Visum is maar één keer in je leven aan te vragen. Echter, wanneer je tijdens je eerste Working Holiday periode, 88 dagen in de agrarische sector werkt, dan mag je een tweede Working Holiday Visum aanvragen!


Je kunt het visum zelf online aanvragen voor AU$450,- (ongeveer €320,-). Maar wij kunnen je veel tijd en moeite besparen door het visum voor jou aan te vragen. Je hebt dan geen creditcard nodig en hoeft geen moeilijke vragen te beantwoorden in het Engels, maar je krijgt van ons een overzichtelijke, Nederlandse vragenlijst. Voor extra hulp en begeleiding bij het vinden van werk kan je terugvallen op ons Nederlands team in Australië. Voor nood en urgente gevallen zijn we in Sydney zelfs 24/7 en 365 dagen per jaar bereikbaar! Dus service & begeleiding (inclusief Job Assistance) niet alleen tijdens de eerste week na aankomst in Sydney maar óók de 51 weken erna. Kortom; bel, mail of kom langs en we helpen je!

SOORT BAANTJES

Er zijn in Australië veel verschillende mogelijk­heden om tijdelijk te werken. De meeste backpackers vinden werk in de volgende sectoren:

 • Agrarisch werk (plukken en sorteren van groente en fruit): 
 • Horeca werk( bediening, afwas, chefkok, barista)
 • Sales (fundraising, face-to-face verkoop, promotiewerk, telesales)
 • Productiewerk ( fabriekswerk, lopende band werk)
 • Magazijnwerk (sorteren, inpakken, heftruckwerk)
 • Hovenier/Tuinman(aanleggen en onderhouden van tuinen en parken)
 • Verhuiswerk (chauffeur, inpakken, sjouwen)
 • Bouw/Constructie (timmerwerk, monteur, opbouw van podia,   tenten en evenementen)
 • Au pair
 • Kantoorwerk (receptie, administratie)
 • Schoonmaakwerk
 • Vrachtwagen Chauffeur M/VIn Australië is er niet alleen werk te vinden in de grote steden en toeristische gebieden, maar wat veel backpackers vergeten is dat er ook werk is in de outback (de wat meer afgelegen gebieden). In de steden heb je het voordeel van veel gezelligheid, mensen om je heen en een bruisend uitgaansleven. In de outback heb je het voordeel sneller te kunnen sparen. Accommodatie is daar namelijk goedkoper en ook de verleiding / mogelijkheid om na je werk nog op stap te gaan is veel kleiner. Je zoekgebied is dus zo groot als Australië zelf! De meeste backpackers werken 2 à 3 maanden achter elkaar, om vervolgens weer een tijdje verder te kunnen reizen. Uiteraard zijn er ook banen te vinden waarbij je 3 tot 6 maanden achtereen kunt werken. Daarnaast zijn er allerlei ‘casual jobs’ te vinden, waar je slechts een aantal dagen werk hebt om snel even wat bij te verdienen. Zie het als een tijdje ‘knallen’, maar je weet waar je het voor doet!Van je hard verdiende centen kun je weer leuke dingen doen, zoals duiken in het Great Barrier Reef, op outback expeditie, skydiven of misschien breid jij je reis wel uit naar Nieuw Zeeland of Thailand!

JOB ASSISTANCE

Wij weten uit onze praktijk ervaring hoe moeilijk het kan zijn om werk te vinden. Daarom is Jobassistance inbegrepen bij onze Startpakketten en Groepsreizen. Wij helpen je met de opstart en ook tijdens je reis blijven wij aanspreekpunt voor werkbegeleiding en job-input.
Wij begeleiding in het vinden van groente/fruit pluk werk:werken in de outback:met het vinden van horeca werk:au-pair werk:of een combinatie van surfen én werken:Wat houdt Job Assistance precies in?
Een unieke en persoonlijke service in Australië op het gebied van werk vinden. Voordat je vertrekt naar Australië ontvang je van ons een voorbeeld CV. In dit voorbeeld laten wij je zien hoe een Australisch CV er uit moet komen te zien. Vanuit Nederland kun je dus alvast beginnen met je werkvoorbereidingen. Eenmaal in Sydney kun je je CV bij onze Australische/Nederlandse collega’s laten controleren. Eventuele op- of aanmerkingen zullen ze direct met je bespreken, zodat je een ‘strakke CV’ hebt voordat je begint met solliciteren.


In ons hostel heeft het Sydney Team een lijst liggen met wekelijks verse vacatures. Ons netwerk is lokaal en dus zijn alle baantjes in de omgeving van ons hostel. Ideaal! Ook tijdens het reizen kun je om advies vragen over bijvoorbeeld backpackers uitzendbureaus, sollicitatie tips per sector een overzicht van waar en wanneer fruitplukseizoen is!


Professioneel én goed je werkvisum aanvragen!
Waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan?! Laat Australian Backpackers je werkvisum aanvragen. Zelf aanvragen heeft nogal wat voeten in de aarde. Wij kunnen je deze zorgen ontnemen door het visum op de juiste én correcte manier aan te vragen! Veilig, in het Nederlands, vertrouwd én goed!
Van €450,-
Bestel nu online!
Voor €395,-
*incl. Goldcard korting
One Way Vliegtickets
Toch liever een voordelig One Way ticket? Enkele reis naar Australië met Etihad vanaf €645,- all in.
Bestel nu online!
V.a €645,- All-in
Is alles goed geregeld? ...
Wanneer je op reis gaat brengt dit risico's met zich mee. Wij hebben een mooie op maat gemaakte Backpackers Verzekering.
Tuinstraat 28
1815 TM Alkmaar
Tel: 072-5116697  / info@backpackers.nl
Openingstijden: maandag t/m vrijdag 09:30 - 17:00 uur / zaterdag 10:00 - 15:00 uur
Infoavonden van 19:00 - 20:30 uur 
Route & Parkeer informatie