Meestgestelde vragen

Reizen

Wat zit bij de reis inbegrepen?

Bij onze reizen is bijna alles inbegrepen: overnachting, vervoer, een aantal maaltijden en (heel belangrijk) alle activiteiten. In tegenstelling tot de meeste andere reisorganisaties rekenen wij geen extra kosten voor de activiteiten. We vragen geen extra lokale betalingen en bieden ook geen optionele extra’s aan die extra geld kosten. Voor een naadloze ervaring zorgen we ervoor dat we je persoonlijk ophalen bij de luchthaven bij bijna al onze reizen.

Kijk voor meer informatie per reis bij de meestgestelde vragen op de reispagina’s.

Wat zit niet bij de reis inbegrepen?

Alle extra maaltijden of drankjes die niet vermeld staan bij de reizen. Ook internationale vluchten van of naar onze bestemmingen (tenzij vermeld als inbegrepen), een reisverzekering en visumkosten zijn niet inbegrepen.

Kijk voor meer informatie per reis bij de meestgestelde vragen op de reispagina’s.

Is een reisverzekering verplicht?

Ja, een reisverzekering is verplicht om deel te nemen aan één van onze reizen. De groepsleider zal vragen om een bewijs van dekking voordat de tour begint. De meest complete dekking, de laagste prijs en de beste hulp & ondersteuning (24/7) krijg je via Backpackersverzekering.nl.

Reis ik alleen?

Nee, je reist niet alleen, je bent onderdeel van een groep. De meeste deelnemers reizen solo. Dus meedoen aan een van onze groepsreizen is een mooie manier om mensen te ontmoeten en vrienden te maken.

Moeite om je vrienden te overtuigen om mee op avontuur te gaan? Geen probleem, je ontmoet gegarandeerd andere mensen.

Voordat je reis begint, brengen we je in contact met de rest van je groep. Zo kun je met elkaar chatten en elkaar beter leren kennen. Na de reis blijven veel mensen reizen met de nieuwe vrienden die ze hebben gemaakt.

Wanneer kan ik het beste reizen?

De meeste reizen die we aanbieden, zijn het hele jaar door beschikbaar. Hoewel onze bestemmingen unieke seizoenen hebben, is er niet echt een ‘slechte’ periode om een reis te maken.

Kijk voor meer informatie per reis bij de meestgestelde vragen op de reispagina’s.

Hoeveel geld heb ik nodig?

Alle activiteiten, accommodatie, vervoer en sommige maaltijden zijn inbegrepen bij onze reizen. Je hebt alleen geld nodig voor extra maaltijden, drankjes, winkelen en verdere reizen.

Het hangt af van de reis en de duur van de reis hoeveel geld je nodig hebt. Deze richtlijnen vind je op de reispagina’s.

Als je naar Australië gaat met een Working Holiday Visa en van plan bent om minstens een paar maanden in daar te blijven, raden wij aan om met minstens € 3000 te arriveren.

Backpack of koffer? En hoeveel moet ik meenemen?

We raden altijd aan om met een backpack te reizen en licht te pakken! 10 – 20 kg aan spullen zou genoeg moeten zijn. Omdat het vaak heel warm is op onze bestemmingen, is het niet prettig om met een enorme koffer rond te slepen.

Tijdens veel van onze tours zijn er vaak (en goed geprijsde) mogelijkheden om je was te laten doen. Je hoeft dus geen schone kleding te hebben voor elke dag.

Heb ik een eigen kamer?

De accommodaties betreffen een mix van tweepersoons-, driepersoons- of multishare-kamers, afhankelijk van de reis. We zullen je in een kamer plaatsen met iemand van hetzelfde geslacht. Soms zijn er ook privékameropties tegen een extra vergoeding beschikbaar.

Kijk voor meer informatie op de reispagina’s.

Vluchten

Zijn vluchten inbegrepen?

Nee, vluchten van en naar de bestemming zijn niet inbegrepen in de prijs. Maar onze reizen zijn wel inclusief alle accommodatie, een programma met veel activiteiten, maaltijden en een ophaalservice op de luchthaven.

Als er binnenlandse vluchten worden getoond als onderdeel van het programma van een reis, dan zijn deze wel inbegrepen.

Kan ik mijn vluchten via Backpackers.nl boeken?

Ja, dat kan! Sterker nog, we helpen je hier heel graag mee. Neem contact met ons op voor hulp of meer informatie via: 085-0645515 of travel@backpackers.nl.

Wij kunnen je bijvoorbeeld wijzigbare tickets aanbieden. Dat is handig, omdat je dan je datum en route kunt veranderen. Bovendien hebben deze tickets gunstige annuleringsvoorwaarden. Mocht je onverhoopt van (reis)gedachten veranderen.

Check ik op Schiphol in met de hele groep?

Nee, op Schiphol check je alleen in.

Zodra je op de bestemming bent aangekomen, halen we je (in de meeste gevallen) persoonlijk op op de luchthaven. Je reisgezelschap ontmoet je ter plaatse.

Wanneer moet ik mijn vlucht boeken om te arriveren?

Het is het beste om op de daadwerkelijke startdatum van onze tours aan te komen, aangezien er op de eerste dag geen activiteiten zijn. Je hebt genoeg tijd om te herstellen van je vlucht en om iedereen in je groep te ontmoeten.

Let op: dit kan wel verschillen per reis. Kijk op de reispagina’s voor meer informatie.

Kan ik eerder heen of later terug vliegen dan de groep?

Ja, dat kan. Wij kunnen je hiermee helpen en je hierover adviseren. Neem contact met ons op via: 085-0645515 of travel@backpackers.nl.

Met welke luchtvaartmaatschappij vlieg ik?

Dat hangt af van de bestemming. Wat vooral belangrijk is om te weten: wij kunnen je wijzigbare tickets aanbieden. Dat is handig, omdat je dan je datum en route kunt veranderen. Bovendien hebben deze tickets gunstige annuleringsvoorwaarden. Mocht je onverhoopt van (reis)gedachten veranderen.

Neem contact met ons op voor hulp of meer informatie hierover via: 085-0645515 of travel@backpackers.nl.

Boeken en betalen

Welke extra kosten betaal ik bovenop de kosten van de reis?

Het bedrag dat vermeld staat op de reispagina’s is het bedrag dat je betaalt. Hier komen geen extra kosten bij.

Wel dien je rekening te houden met andere extra kosten zoals je vlucht(en), zakgeld, visumkosten en een reisverzekering.

Betaal ik een toeslag als ik alleen reis?

Nee, je betaalt geen toeslag als je alleen reist.

Voldoet Backpackers.nl aan de garantieregeling?

Backpackers.nl is lid van VZR Garant. Dit is een erkende garantieregeling die aan alle vereisten voldoet.

Boek je bij een organisatie die is aangesloten bij VZR Garant? Dan weet je zeker dat je boekingsbedrag veilig en beschermd is. Je loopt dan geen risico om je betaalde bedrag kwijt te raken door een faillissement van de organisatie waarbij je geboekt hebt.

Daarnaast zijn we aangesloten bij de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR).

VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als de consument tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.

Wat kan ik verwachten na de boeking van mijn reis?

Na het boeken van je reis kan de pret beginnen!

Je kunt ons altijd bellen of mailen als je vragen hebt, we staan voor je klaar. Per mail houden we je op de hoogte over belangrijke ontwikkelingen. En je ontvangt reminders over belangrijke zaken waar je aan moet denken voordat je op reis gaat.

Visum

Visum Australië

Om Australië binnen te komen, heb je een visum nodig. De meeste mensen die deze groepsreis doen, hebben een Working Holiday Visa (WHV) voor 12 maanden of een toeristenvisum voor 3 maanden. Een WHV is beschikbaar voor mensen uit Nederland van 18 – 30 jaar.

Visum Bali

Je hebt geen visum nodig als je korter dan 30 dagen op Bali verblijft. Wil je langer blijven? Dan kan je ter plekke met nog eens 30 dagen verlengen. De tourguide of Backpackers.nl helpt je hierbij.

Visum Cambodja

Bij aankomst in Cambodja kan je op het vliegveld een toeristenvisum kopen voor omgerekend € 35. Deze zal direct contant betaald moeten worden. Je kunt ook voor vertrek een elektronisch visum aanvragen.

Visum Filipijnen

Je hebt geen visum nodig als je korter dan 30 dagen in de Filipijnen verblijft. Wil je langer blijven? Dan kan je ter plekke met nog eens 30 dagen verlengen. De tourguide of Backpackers.nl helpt je hierbij.

Visum Japan

Je hebt geen visum nodig als je korter dan 3 maanden in Japan verblijft.

Visum Kroatië

Je hebt geen visum nodig als je korter dan 3 maanden in Kroatië verblijft.

Visum Mexico

Je hebt geen visum nodig als je korter dan 6 maanden in Mexico verblijft.

Visum Nieuw-Zeeland

Je hebt een online visum nodig voor Nieuw-Zeeland. Hiermee mag je 3 maanden in het land verblijven. Andere visa zijn ook mogelijk (o.a. reis- en werkvisum voor 12 maanden). Wij kunnen je hiermee helpen voordat je vertrekt.

Visum Sri Lanka

Je hebt een online visum nodig om Sri Lanka binnen te komen (30 dagen geldig). Heel simpel te verkrijgen. De kosten hiervoor zijn € 69,95.

Visum Thailand

Je hebt geen visum nodig als je korter dan 30 dagen in Thailand verblijft. Wil je langer blijven? Dan kan je ter plekke met nog eens 30 dagen verlengen. De tourguide of Backpackers.nl helpt je hierbij.

Visum Vietnam

In Vietnam heb je een visum nodig. Het online e-visum is geldig voor een verblijf van maximaal 30 dagen. Voor vertrek uit NL aanvragen dus (online). Houd rekening met een verwerkingstijd van minimaal 5-7 dagen voor dit visum.

Visum Zuid-Afrika

Je hebt geen visum nodig voor Zuid-Afrika. Met je Nederlandse paspoort kan je 90 dagen in Zuid-Afrika reizen zonder visum.

  • Google Analytics
  • Session Cookies

Google Analytics

Google Analytics

Session Cookies

Sessies