Reizen en werken

Onbeperkt hulp en advies

Wil je werken en reizen in het buitenland combineren? Gaaf! Onze werk- en reispakketten naar Australië en Nieuw-Zeeland zijn zorgvuldig samengesteld. Ze bevatten alles wat je nodig hebt om mensen te ontmoeten, avonturen te beleven én goedbetaald werk te vinden. We begrijpen de stress die gepaard gaat met het vinden van een baan, dus we zijn er om je te helpen. Je krijgt bovendien 24/7 back-up en assistentie.

Papierwerk regelen wij
Voordat je gaat werken, heb je een bankrekening nodig. Deze vragen wij voor je aan en is beschikbaar als je arriveert. Ook ligt er een pinpas met pincode voor je klaar. En krijg je een SIM-kaart van ons, zodat je goed bereikbaar bent.  Daarnaast vragen we een belastingnummer voor je aan zodat je direct klaar bent om aan de slag te gaan!

Hulp bij vinden van werk
Je groepsleider zal een uitgebreide presentatie geven over het vinden van werk. Ook is er onbeperkte 1-op-1 ondersteuning bij het maken van een CV, het vinden van werk, sollicitatievaardigheden en alles wat je nodig hebt om een geweldige baan te vinden. We hebben ook ondersteunend personeel beschikbaar in hoofdsteden in Australië en Nieuw-Zeeland. Een fijne gedachte toch?

Trainingen en cursussen
Sommige banen, zoals barwerk en constructiewerk, vereisen specifieke training. We zullen uitleggen wat je hiervoor nodig hebt en kunnen je na je groepsreis in Australië of Nieuw-Zeeland op alle noodzakelijke cursussen inschrijven.

 

Reizen en werken

Australië

Een werkvakantie in Australië bied je de kans om dit enorme continent écht te verkennen. Je doet nieuwe vaardigheden op tijdens het werken en maakt nieuwe vrienden voor het leven. Reizigers die ook gaan werken, krijgen de beste ervaringen van Australië. Wij kunnen je hierbij adviseren en ontzorgen. Neem contact met ons op, we helpen je graag!

Reizen en werken

Nieuw-Zeeland

Droom je al lang van Nieuw-Zeeland? Dit indrukwekkende land staat bekend om zijn wilde natuur en wonderbaarlijke landschappen. Er is veel te zien en te doen tijdens een backpackreis, maar nog veel meer als je besluit om er ook te gaan werken. Je doet nieuwe vaardigheden op en ontmoet makkelijk en snel nieuwe mensen. Verlies jezelf in Nieuw-Zeeland en ontdek zoveel meer tijdens een werkvakantie in dit land. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

Wat voor werk kan ik gaan doen?

Echt van alles! Naast agrarisch werk is er bijvoorbeeld werk in de horeca, verhuiswerk, tuinonderhoud en werk in het bedrijfsleven zoals bij ons. Denk aan online marketing werkzaamheden, administratief werk, verkoop of ondersteuning. Ben je al specialist op een bepaald gebied, bijvoorbeeld (auto)monteur, loodgieter of timmerman? Ook daarvoor wordt werk aangeboden.

In Australië kun je ook leren om surfinstructeur of duikinstructeur te worden. En in Nieuw-Zeeland kun je ski- of snowboardleraar worden.

Hoe ziet het proces eruit?

Je boekt een reis incl. ‘werk’ bij Backpackers.nl naar Australië of Nieuw-Zeeland. Vervolgens wordt er tijdens je reis één dag(deel) gereserveerd voor uitleg door je tourguide. Hij vertelt je alles wat je moet weten over werken in Australië of Nieuw-Zeeland. De tourguide loodst je ook door een jobdatabase met beschikbare vacatures. Samen kijken jullie welk werk je wil gaan doen en wat je hiervoor nodig hebt. Het eerste contact met de werkgever leg je altijd zelf.

* Wat ga ik verdienen?

Het minimum loon ligt in Australië zo’n 30% hoger en in Nieuw-Zeeland zo’n 25% hoger dan in Nederland. Uren buiten het gangbare 9 tot 5 worden dik uitbetaald!

Gaat het om parttime werk of fulltime werk?

Het kan beide. Dit gaat in overleg met de werkgever.

Krijg ik een contract?

In principe krijg je geen contract. Je wordt wekelijks uitbetaald en de opzegtermijn is ook 1 of 2 weken. Natuurlijk wil de werkgever dat je langer bij hem blijft, anders moet hij weer nieuwe mensen zoeken. 🙂 Maar hij weet dat je aan het backpacken bent.

* Hoeveel belasting moet ik betalen?

Word ik doorbetaald bij ziekte?

Nee. Maar als je een ongeval op het werk krijgt of veroorzaakt, ben je wel gedekt met onze backpackersverzekering.

Heb ik een auto nodig of reis ik met openbaar vervoer?

Wanneer je in de stad verblijft en werkt is reizen met het openbaar vervoer of de fiets goed te doen. Wanneer je werk doet in kleine dorpjes of afgelegen gebieden is eigen vervoer essentieel. Natuurlijk kun je ook samen reizen met andere backpackers. Sommige werkgevers stellen hun auto beschikbaar voor je.

Is ervaring gewenst?

Voor veel sectoren zoals de agrarische sector, verhuizen, tuinonderhoud en horeca niet. Maar voor specialistisch werk zoals monteur wel.

Moet ik diploma's meenemen en/of vertalen?

In principe is je cv voldoelde. Maar: het kan geen kwaad om je diploma(‘s) mee te nemen en te vertalen.

Blijf ik op één plek werken?

Als je wilt, kan dat. Maar je kunt ook op verschillende plekken werken, bijvoorbeeld afgewisseld met het reizen.

  • Google Analytics
  • Session Cookies

Google Analytics

Google Analytics

Session Cookies

Sessies