Voor scholen: stages in het buitenland

stage_scholen

Ben je decaan of leraar op een mbo-school in de richting horeca of toerisme? En willen (of moeten) jouw studenten een stage in het buitenland lopen? Via ons kunnen ze verschillende stages lopen in mooie hostels, hotels, restaurants en bars. In Australië, Nieuw-Zeeland, Bali en Thailand. Hier lees je wat studenten leren tijdens de stages én hoe wij je kunnen helpen.

Zekerheid
Op zoek naar een betrouwbare stageplaats voor studenten waar ze écht iets leren? Wij kunnen als bemiddelaar optreden en heel veel voor je studenten regelen. Denk aan:

✓ Een stageplek in het buitenland
✓ Visum
✓ Vliegreis
✓ Reisverzekering
✓ Werkvergunning
✓ Woonruimte
✓ Aanspreekpunt voor familie thuis en je opleiding

Contact opnemen

Een vertrouwde samenwerking

Dit is waarom je kiest voor Backpackers.nl

Meer dan alleen stages

Inmiddels hebben we tienduizenden jongeren op weg geholpen en begeleid in Australië, Nieuw Zeeland en Azië. Naast de stageplaatsen die we bieden, helpen we studenten ook bij hun keuze voor vliegtickets, een speciale reisverzekering en visum. 

24/7 bereikbaar

In Nederland zijn we het aanspreekpunt voor scholen, studenten én hun familie vooraf en tijdens hun stage. Samen met het stageteam aan de andere kant van de wereld en de helpdesk van de reisverzekering bieden we 24/7 Nederlandstalige hulp en begeleiding. Kortom, een vertrouwd gevoel voor alle betrokkenen.

 

Professionele begeleiding 

De jeugdhotels waarmee wij samenwerken behoren tot de betere uit het segment. Om het beste uit de studenten te halen, worden ze getraind en begeleid door senior medewerkers met veel ervaring. De jeugdhotels stellen hoge eisen als het gaat om klanttevredenheid. Dat begint bij training en begeleiding van nieuwe medewerkers en trainees.

Betrouwbare partner

Backpackers.nl is aangesloten bij de reisgarantieregeling van het VZR (insolventie)garantiefonds. Daarnaast zijn we lid van de Vereniging voor Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). Qua reisaansprakelijkheid zijn we verzekerd bij AON. Door de aansluiting bij deze partijen geven we studenten de zekerheid waar ze recht op hebben.

Contact opnemen
stage_buitenland

Unieke stageplekken in

Australië, Nieuw-Zeeland, Bali en Thailand

Australië

In Australië bieden we toerismestages en horecastages aan in Sydney, Melbourne, Brisbane, Airlie Beach, Noosa, Byron Bay en op Magnetic Island bij het Great Barrier Reef. Je studenten steken de handen uit de mouwen tijdens een stage in een hostel, hotel, restaurant of bar. Denk aan werkzaamheden bij de receptie, schoonmaakwerk, gastheer/vrouw zijn of klanten bedienen.

Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland kunnen studenten via ons een toerismestage lopen, in Queenstown en Wellington. Het takenpakket bestaat uit werkzaamheden op de klantenservice, reserveringen verwerken of receptiewerk.

Thailand

In Thailand lopen toerismestudenten een stage in hostels op de eilanden Koh Phangan, Krabi en Phuket. Ze doen werkzaamheden zoals receptiewerk, het ontvangen en begeleiden van gasten, beantwoorden van de telefoon en reserveringen afhandelen.

Bali

Op Bali kunnen zowel horeca- als toerismestudenten stage lopen. In beide gevallen lopen ze fysiek mee. Denk bij horeca aan werkzaamheden in de keuken, afwassen, bedienen, gastheer/vrouw zijn. Afhankelijk van wat bij de student past.

Op zoek naar een stage voor een toerismestudent? Dat kan in een boetiekhostel met 22 bedden. Hier leren ze kamers klaarmaken, maar ook het voorbereiden, klaarmaken en serveren van het ontbijt.

Studenten kunnen via ons geen managementstages lopen in het buitenland.

Contact opnemen
stage_nieuw-zeeland

Klaar om je studenten het avontuur van hun leven te bezorgen?

Neem contact met ons op via 085-0645515 of travel@backpackers.nl.

Je kunt ook het contactformulier invullen:

Contactformulier invullen

Veelgestelde vragen

Wat leren studenten tijdens de stages?

 • De basis van het samenstellen en verkopen van een reis of tour
 • De basis van het runnen van de receptie
 • De basis van het samenstellen, verkopen en verantwoordelijk zijn voor ‘food & beverage’
 • Basis administratie van o.a. bank, boekhoudprogramma en kassa
 • Basiskennis over beheer van een gebouw voor o.a. onderhoud en reparatie

Hoe lang kunnen studenten stage lopen?

In overleg met scholen en de studenten bepalen we samen de lengte van de stage. Of dit nu een paar weken of een paar maanden zijn, het kan bij ons allemaal.

Welke vaardigheden moeten studenten hebben om stage te kunnen lopen?

Ze gaan een hoop leren, maar het is handig als ze deze basisvaardigheden al hebben:

 • Ruime ervaring met Outlook, Excel, Word en PowerPoint
 • Vertrouwd zijn met de Engelse taal. Fijn als ze ook nog een woordje Duits en/of Frans spreken
 • 100% klantgericht kunnen werken met een glimlach op het gezicht. Uitstraling en communicatieve vaardigheden (naast je positieve instelling) zijn belangrijk
 • Basis social media vaardigheden
 • De motivatie om onderdeel van een team te zijn dat klantbeleving en klanttevredenheid op de 1e plaats heeft

Aan welke kosten moeten studenten denken als ze een stage willen lopen?

Om deel te nemen aan ons stageprogramma betalen studenten alleen eenmalig een bemiddelingsfee van 225,-. Ze lopen dus stage onder begeleiding zónder daarvoor te hoeven betalen. De enige investering is hun eigen tijd. 🙂 Ze ontvangen geen stagevergoeding.

Bali
Op Bali is het eten voor ze geregeld, dus 3 eenvoudige, lokale maaltijden per dag. Huisvesting moeten studenten nog zelf betalen. Wij kunnen ze hier uiteraard wel mee helpen. Verder kunnen ze rekening houden met kosten voor vliegtickets, reisverzekering en visum.

Thailand
Accommodatie wordt gratis aangeboden en studenten krijgen 20% korting op alle maaltijden en 50% korting op alle drankjes. Verder moeten ze rekening houden met de kosten voor vliegtickets, reisverzekering en visum.

Australië & Nieuw-Zeeland
In Australië en Nieuw-Zeeland is de huisvesting voor studenten geregeld. Daarnaast krijgen ze 20% korting op alle maaltijden en 50% korting op alle drankjes. Verder moeten ze rekening houden met de kosten voor vliegtickets, reisverzekering en visum.

Hoe ziet het proces eruit?

 • Aan de hand van de stage die studenten willen lopen via ons, staan wij ze bij met het opstellen van hun CV
 • Daarna wordt alles ter beoordeling naar onze stagepartner in Sydney gestuurd
 • Als deze positief is over het CV,  plannen we een gezamenlijke online meeting in met de stagepartner in Sydney
 • Zodra er een match is en alle vragen over en weer beantwoord zijn, stellen we onze stageovereenkomst op en kan de koffer/rugzak worden gepakt! 

Wat moet ik doen als mijn student stage wil lopen via Backpackers.nl?

Neem contact met ons op. Samen nemen we door wat jij en je student(en) nodig hebben. Contact opnemen kan met stagecoördinator Mark Wittebrood via 085-0645515 of travel@backpackers.nl.

Is Backpackers.nl in het bezit van een certificaat of keurmerk?

Wij geven reizigers de zekerheid waar ze recht op hebben. Zónder dat het moeite kost. Daarom zijn wij aangesloten bij VZR Garant, VvKR en verzekerd bij AON.

.

Handig om te weten

24/7 bereikbaar

We zijn 24/7 telefonisch en online bereikbaar. Ook als studenten aan de andere kant van de wereld zitten en tóch nog een vraag hebben.

25 jaar ervaring

We hebben al meer dan 25 jaar ervaring in het ontzorgen van studenten bij een stage in het buitenland.

Professioneel

Je studenten krijgen professionele begeleiding tijdens onze stages. Er worden hoge eisen gesteld aan de werkzaamheden.

Stel hier je vraag over onze stages

We nemen snel contact met je op.

  • Google Analytics
  • Session Cookies

  Google Analytics

  Google Analytics

  Session Cookies

  Sessies